mandag den 19. september 2016

Skabetti Squash

Skær squashen over på TVÆRS og ikke på langs, som de fleste opskrifter foreskriver. Fjern kerner og det gums, som sidder i midten. Læg squashen med skærefladen ned af i en lille bradepande med lidt vand i bunden. Bag ved 175 grader i 1/2 time ca, afhængig af squashens størrelse. Det er som regel her det går virkelig galt - less is more, bager du for længe bliver resultatet blødt og smagløst og ikke særlig lækkert.
Min squash var stor og den fik næsten 40 minutter og det var ved at gå galt. Man kan med fordel tage squashen ud efter den halve time og lade den stå og køle i lidt i vandet.
Man skiller spaghettistrimlerne ved at stikke det ene ben af en gaffel rundt langs kanten og forsigtigt løsne de sprøde strimler. Skrab så lidt som muligt, forsigtighed er nøgleordet. Jeg lod strimlerne ligge på et stort spækbræt for en hurtigere afkøling. Og når de nu alligevel ligger der, kan man ligeså godt krydre med det samme. Masser friskkværnet sort peber, salt, evt med krydderier. Imens squashen afkølede varmede jeg forsigtigt et par spiseskefulde af den gode olivenolie fra Parga, kom en god mængde salvie og halve hvidløg i og lidt dette sautere blødt. Det må endelig ikke branke! Jeg lod olien køle af i panden og fordelte den i squashstrimlerne, som stadig er knasende sprøde. Spaghettisquash smager af squash, altså af meget lidt. Ligesom andre squash skal det behandles forsigtigt og lidt. Det minder på ingen måde om græskarrets søde, lidt fade smag, som er et absolut no-go her i hytten hos nogle, uanset hvor meget man tuner med syre fedme og styrke osv.
Op i en skål med den krydrede squash, ristede pinjekerner på toppen og så er der servering af en lidt alternativ, sprød salat som tilbehør til etellerandet.
Spaghettisquash kan ikke sådan bare erstatte pasta, men kan bruges af de, som måske ikke tåler gluten, eller de, som gerne vil holde kalorieindtaget lidt i skak og tilføje flere grøntsager til kosten.
Vi tilhører sidste gruppe og det bliver ikke sidste gang den her salat rammer bordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar