Skær squashen over på TVÆRS og ikke på langs, som de fleste opskrifter foreskriver. Fjern kerner og det gums, som sidder i midten. Læg squashen med skærefladen ned af i en lille bradepande med lidt vand i bunden. Bag ved 175 grader i 1/2 time ca, afhængig af squashens størrelse. Det er som regel her det går virkelig galt - less is more, bager du for længe bliver resultatet blødt og smagløst og ikke særlig lækkert.
Min squash var stor og den fik næsten 40 minutter og det var ved at gå galt. Man kan med fordel tage squashen ud efter den halve time og lade den stå og køle i lidt i vandet.
Op i en skål med den krydrede squash, ristede pinjekerner på toppen og så er der servering af en lidt alternativ, sprød salat som tilbehør til etellerandet.
Spaghettisquash kan ikke sådan bare erstatte pasta, men kan bruges af de, som måske ikke tåler gluten, eller de, som gerne vil holde kalorieindtaget lidt i skak og tilføje flere grøntsager til kosten.
Vi tilhører sidste gruppe og det bliver ikke sidste gang den her salat rammer bordet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar