mandag den 16. marts 2020

Svære valg

Tjah, hvad kan jeg sige?
For lidt over en måned eller halvanden siden så jeg på nogle lidt mere dubiøse områder af nettet de grusomme, skjulte optagelser fra Wuhan, hvor kinesiske myndigheder svejsede dørene til beboelsesejendomme til og - angiveligt - efterlod coronasyge borgere til deres ubegribelig skæbne. Det var nok allerede dengang, det gik op for mig, at dette formentlig blev "the real deal", pandemien, som stort set alle infektionsmedicinere altid har sagt vil komme.
Allerede dengang overtalte jeg Stefan - som syntes, jeg var komplet bonkers- til at vi skulle forberede os lidt, ikke på hamstringsmåden, men der er olie på tanken, brænde i garagen og en fuld gasflaske ligeså. Nå ja, og så vores evindelige plantemælk, som holder længe og en masse havregryn. Så kan det ikke gå helt galt 😁
Så nu sidder vi her. Jeg har taget hul på en friuge og vælger at afstå fra ekstraarbejde og sociale arrangementer. Stefan skal arbejde, men har byttet til nattevagter, hvor han er stort set alene, så en slags selvvalgt karantæne er det vel. Eller et retreat - sådan kunne man jo også vælge at se på det?
En ting var jeg så ikke forberedt på og det var at fravælge kontakt med Andreas, som jo plejer at komme her mindst hver anden weekend. Men hans far og jeg talte det igennem og det kan ikke være anderledes. Andreas og far bor sammen med farmor og har også kontakt med faster, som har cystisk fibrose, og jeg tør slet ikke udsætte dem for fare, set i lyset af udviklingen på mit job. Det er en svær og bitter pille at sluge, men sådan må det være.

6 kommentarer:

 1. Jeg forstår jer, selv om det er svært ikke at skulle se Andreas.

  Vi har i sagens natur masser af kartofler, hønsene lægger stadig æg og vi har vildtkød i fryseren. Det kan vel holde os gående længe ;-)

  SvarSlet
 2. Lene, det tror jeg, det kan. Vi har også kartofler og masser af frossen grønt, en af mine yndlingsretter er indisk kartoffelcurry, så det skal nok gå 🙂

  SvarSlet
 3. Det er virkelig en tid med store ændringer, og jeg forstår jeres valg. Jeg var inviteret ud af familie og af venner her i weekenden, men det tør jeg simpelthen ikke.
  Rigtig god idé at have et lille lager af brænde og gas.
  Optagelserne fra Wuhan var simpelthen rystende.

  SvarSlet
 4. Madame, det er virkelig en tid med voldsomme hændelser, vi aldrig troede, vi skulle opleve! Jeg kan godt forstå, du meldte afbud, det havde jeg også gjort.

  SvarSlet
 5. Det er dybt alvorligt dette her. Det var længe om at gå op for mig, men det var jeg vist ikke ene om. Dårlig undskyldnig, I know, men det kan nu godt undre mig, at der stadig er nogle, der ikke har fattet alvoren.
  Det må være rædsomt hårdt ikke at se Andreas, men dit/jeres valg var nødvendigt. Heldigvis kan man skype/facetime eller hvad man nu har eller kan.

  SvarSlet
 6. Ellen, jeg tror nu, du er lovligt undskyldt - selv ikke førende danske virologen, infektionsmymdigheder og sundhedsmyndighederne tog dette alvorligt i tide.
  Jeg har jo fulgt med hos tyskerne og de var lidt hurtigere på aftrækkeren - men skrækkelig, at nogle stadig ikke fatter alvoren.
  Ja, det er træls at undvære Andreas, selv om han lige er blevet 16 år så er han en del hos os og lige nu er han savnet. Men sådan må det bare være lige nu.

  SvarSlet