søndag den 27. november 2016

Adiós, Comandante.

Farvel, Fidel.
Dit eftermæle er en kende broget.
Mange har sagt meget.
Den bedste - bedste, fordi den trækker paralleller til nutidens politik og situation - kommer fra Gregor Gysi på FB. Gysi traf Fidel i 1991, fordi El Comandante udbad sig en samtale med ham. Han ønskede at forstå, hvorfor DDR var gået til grunde - den havde han nemlig ikke selv set komme. Så det forsøgte Gysi naturligvis at forklare ham.
Hvornår lærer vi, at evnen til at tale med vore modstandere, uanset at uenigheden er stor, er noget af det vigtigste i verden - både på den politiske scene og lokalt og privat?
Der er ikke andet end død og ødelæggelse i tavsheden og isolationen.

4 kommentarer:

 1. Ja, det troede man jo på sin vis aldrig ville ske! Jeg har en veninde, der har rejst meget i Cuba, og hun hver gang hun spurgte cubanerne hvad der ville ske NÅR Castro døde, blev hun altid rettet med disse ord: "No, no! Not WHEN! IF he dies..."

  SvarSlet
 2. Skøreliv, fantastisk! :-)

  Jeg tog mig selv i at blive en smule overrasket over Fidels død, faktisk.
  Min kollega påstår, at Fidel har lovet først at dø, den dag USA var ødelagt. Og i nat sad vi og grinede af, at hvis Hillary havde vundet, havde han opgivende sagt: Oh no, NOT four more years...
  :-)

  SvarSlet
 3. Det er da humor på højt plan!! :-D
  Jeg kan se, jeg har klokket lidt rundt i 'hun' en gang for meget i ovenstående; håber meningen kom klart frem alligevel!

  SvarSlet
 4. Ja, man ser det jo for sig, ikke? :-)

  Jeg er ved at vende min døgnrytme efter en uges nattevagter - jeg forstod, hvad du skrev, men havde slet ikke opdaget at der var for mange Hunner...eller øhhh...

  SvarSlet