tirsdag den 6. december 2016

Nikolaus

Lieber, guter Weinachtsmann
Schau mich nicht so böse an
Stecke deine Rute ein,
ich will auch immer artig sein.

Så er julemanden, aka Skt Nikolaus aka Knecht Ruprecht, ankommet, ihvertfald hvis man er tysker.

Vi mangler en mandelgave, et juletræ og en del rengøring, men så er vi der såmænd omtrent.
Det bliver jul igen i år. Jeg tror sgu på det!
:-)

7 kommentarer:

 1. kan egentlig godt lide iden om at julegaverne gives på Nikolaus dag... eller som andre steder på hellig tre konger.

  SvarSlet
 2. Jeg holder også meget af Nikolaus' dag, men tyskerne giver nu julegaver d 24 ligesom os. Det kan tænkes det er anderledes i de katolske lande? Aftenen før stiller man sin støvle udenfor i vindueskarmen og så er den på magisk vis fyldt med godter om morgenen. Og så kommer Bispen Nikolaus med sin store bog, hvori derstår om man har været god inårets løb. I Tyskland er traditionen stærkest sydpå, hvor der bor flest katolikker.
  Det er en hyggelig skik!
  :-)

  SvarSlet
 3. ah troede det hele var den 6... lidt hygligt med guf d 6 og gaver fra hinanden d 24...
  så blev jeg det kloger...

  SvarSlet
 4. Det er meget hyggeligt, Min Servicehund :-)
  Sankt Nikolaus er jo den helgen og figur Santa Claus eller julemanden bygger på, så når han er ankommet d. 6. går det hele løs.

  - og undskyld det sene svar, jeg har haft så travlt i december, at jeg først lukkede blogger op i går og så din kommentar :-(

  SvarSlet
 5. det ok december ER travl,
  jeg ved godt at han er julemanden... har haft projekt om det med eleverne i billedkunst hvor de illustrerede helgenmyterne (og bagefter fik fortalt at det var julemanden) det var sjovt.

  SvarSlet
 6. Hverken Nikolaus eller Knecht Rupprecht er julemanden ! Nikolaus var en helgen og Rupprecht hans tjener, der hjalp med at dele godter ud til de fattige. I de katolske, tyske forbundslande, hvor de to dukker op sammen, er det "Christkind" som er en kvinde og symboliserer jesusbarnet, der kommer med julegaver den 24.12.
  I de evangelske forbundslande kommer Nikolaus den 6.12. og julemanden den 24.12.. Julemanden er en fantasi-figur som bruges i stedet for det "mere religiøse" christkind.

  hyggelige hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Angelika. sankt Nicolaus ligger til grund for vores julemand... det en udvikling ja... og hvorfor han blev flyttet til den 24 ved jeg ikke men hvis du studere julemandens historie vil du se det er hans baggrund. I dag har julemanden (som vi kender ham her) dog ikke meget tilfældes med sankt nicolaus (bortset fra sin glæde ved børn)

   Slet