mandag den 21. maj 2018

Gåseøje

- eller blandt venner “slaskedaske”, for det er det, modellen i virkeligheden er. På den gode måde, altså 😀

( med Lalandiahår)
Model: Gåseøje (og mig 😀)
Designer: Marianne Isager fra bogen ÅLJ
Str: M - som er KÆMPESTOR og næste gang, for der bliver helt sikkert en næste gang, strikker jeg str S og blokker det strikkede lidt hårdere for at få en lettere effekt.
Garn: Isager tweed farve charcoal, Supersoft fra Holst farve Vintage grey (udgået) og Blackhill superfine Alpaca i en lysgrå.
Teknik: flerfarvestrik, fair isle. Halskanten er zigzagget på maskine og klippet op.
Pinde: Addi rundpind nr 3,5 og 4,5
Hot or NOT: Hot as hell 😂
Fantastisk bluse og fantastisk nemt mønster, hvor man dog kunne have ønsket en bedre gennemarbejdet opskrift for nybegyndernes skyld. Raglanudskæringen er vildt dyb og jeg måtte stoppe en halv mønstertapport før tid, ellers var blusen ikke bare blevet lidt for lang, men aldeles for lang! Derfor er min halsudsæring heller ikke rund, men en V-udskæring, som passer bedre i mønsteret. Elsker effekten af de to garnkvaliteter i fair isle teknikken, som giver et vævet udtryk, snarere end et strikket - et karakteristika som er til stede ved flere af opskrifterne i ÅLJ bogen.


4 kommentarer:

 1. Der er du jo! Du har en anden blog end den, du linker til, når du kommenterer - jeg troede bare, du havde lukket og slukket.
  Isager er notorisk berygtet for sine fejlbehæftede og ufuldkomne opskrifter, men hun har nogle fine designs.

  SvarSlet
 2. Ellen, jeg bruger vist indimellem en gammel wordpressprofil, som hørte til en blog, jeg havde for snart 10 år siden - lidt forvirrende kan jeg godt se 😳
  Isager er en kanondugyig designer, men skrive opskrifter har aldrig været det, hun er dygtigst til - der er nu ikke direkte fejl i denne opskrift, men burde, efter min mening, have specificeret tydeligt hvormange indtagninger, man skal lave i overdelen. Jeg kan såmænd godt regne mig frem til det, men for en nybegynder kunne det blive besværligt og det er ærgerligt, eftersom mønsteret virkelig er velegnet, hvis man vil lære fair isle.

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn sweater og i nogle lækre farver.
  Jeg har ikke strikket i mange år, og det er jo egentlig dumt.

  SvarSlet
 4. Tak, Madame - jeg er rigtig glad for sweateren 😀
  Strik er en skøn hobby, hvis man kan finde tiden - jeg pendler jo virkelig langt til job og bruger derfor stribningen som en form for meditation i togets stillezone. Når jeg har fri, har jeg desværre sjældent tid 😳

  SvarSlet