tirsdag den 15. december 2015

Pebernødder

Vi bagte pebernødder. Vi brugte Camilla Plums opskrift, eneste ændring var, at vi brugte lang peber istedet for almindelig stødt sort peber. Lang peber er lidt blødere og sødere i smagen og mere parfumeret. Nå ja - og så var vi løbet tør for stødt ingefær. Så rev vi noget friskt og kom det i.

Opskrift

250 g sukker
125 g smør
1 dl piskefløde
1 dl sirup, vi brugte mørk
1 spsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
2 tsk stødt lang peber ( 1 tsk hvis det er sort peber)
2 tsk stødt kardemomme
1 spsk kakao
ca 500 g hvedemel

det bløde smør piskes med sukkeret,fløden tilsættes og der røres. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes sammen. Melet tilsættes lidt af gangen, dejen skal kun lige kunne formes. Hviler indpakket i film natten over i køleskab. Kan holde sig en uges tid.
Trilles til pebernødder og bages i ovn 10 min ved 180 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar